BOOK ONLINE

ή επικοινωνήστε μαζί μας στοmatoulamitro@gmail.com
Παράλιο Άστρος

Παράλιο Άστρος

περισσότερα...
Κρατήσεις

Κρατήσεις

περισσότερα...
Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

περισσότερα...
Κυνουρία, Βυθός, διαμερίσματα, στούντιο, Παράλιο, Άστρος, ξενοδοχεία, διαμονή, δωμάτια, Κυνουρία, ΑρκαδίαΚυνουρία, Βυθός, διαμερίσματα, στούντιο, Παράλιο, Άστρος, ξενοδοχεία, διαμονή, δωμάτια, Κυνουρία, ΑρκαδίαΚυνουρία, Βυθός, διαμερίσματα, στούντιο, Παράλιο, Άστρος, ξενοδοχεία, διαμονή, δωμάτια, Κυνουρία, ΑρκαδίαΚυνουρία, Βυθός, διαμερίσματα, στούντιο, Παράλιο, Άστρος, ξενοδοχεία, διαμονή, δωμάτια, Κυνουρία, ΑρκαδίαΚυνουρία, Βυθός, διαμερίσματα, στούντιο, Παράλιο, Άστρος, ξενοδοχεία, διαμονή, δωμάτια, Κυνουρία, ΑρκαδίαΚυνουρία, Βυθός, διαμερίσματα, στούντιο, Παράλιο, Άστρος, ξενοδοχεία, διαμονή, δωμάτια, Κυνουρία, Αρκαδία

Κυνουρία

Ο Δήμος Β. Κυνουρίας συνδυάζει αρμονικά τις ομορφιές των καθαρών ακτών, με την ξενοιασιά και την μαγεία του Πάρνωνα. Οι φυσικές καλλονές, τα μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία, τα μνημεία πολιτισμού, τα πασίγνωστα μοναστήρια, ο συνδυασμός του βουνού με τη θάλασσα, η εύκολη, γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση από την πρωτεύουσα και άλλα αστικά κέντρα καθώς και η γνωστή σε όλους φιλοξενία των κατοίκων, αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για την περιοχή.

Οι πεδινοί οικισμοί του Δήμου είναι "τοποθετημένοι" με αρμονία μέσα στον κατάφυτο με ελιές κάμπο και αγγίζουν το απέραντο γαλάζιο των πεντακάθαρων νερών του Αργολικού κόλπου, ενώ οι ορεινοί οικισμοί, διάσπαρτοι μέσα στο απέραντο πράσινο της καστανιάς του έλατου και του πεύκου, χαράζουν ανεξίτηλες εικαστικές πινελιές στον πανέμορφο και φιλόξενο Πάρνωνα.

Από την άλλη ο Πάρνωνας. Η μεγαλύτερη οροσειρά της Πελοποννήσου, που ξεκινώντας από το κέντρο της, το οροπέδιο της Τρίπολης, καταλήγει στον Κάβο-Μαλιά, χωρίζοντας γεωγραφικά τους δύο νομούς Αρκαδίας - Λακωνίας. Έχει μήκος 70 km περίπου και η ψηλότερη κορυφή του η Μεγάλη Τούρλα έχει υψόμετρο 1936 μέτρα και βρίσκεται στο βόρειο μέρος του ανάμεσα στον Άγιο Πέτρο και στην Καστάνιτσα.

Τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα, Παράλιο Άστρος, Ξηροπήγαδο, Πόρτες Μελιγούς, Παραλία Βερβένων και Παραλία Αγίου Ανδρέα, σε συνδυασμό με τα ορεινά παραδοσιακά, διατηρητέα και ιδιαιτέρου φυσικού κάλους χωριά, όπως, Άγιος Πέτρος, Αγιάννης, Δολιανά, Βέρβενα, Καστάνιτσα, Καστρί, Πλάτανος και Πραστός, και η δυνατότητα δράσεων όπως ποδήλατο βουνού, ορειβασία, θαλάσσια σπορ, κυνήγι, ψάρεμα κ.λ.π. αποτελούν σύνολο προτάσεων που καλύπτουν και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με την έντονη και κοσμοπολίτικη ζωή που προσφέρουν το Παράλιο Άστρος και το Ξηροπήγαδο, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αποτελεί ένα μοναδικό τόπο ολιγοήμερης ή πολυήμερης δραπέτευσης, όλες τις εποχές του χρόνου, για τον απλό καθημερινό άνθρωπο της πόλης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Το κολύμπι σε μία από τις πολλές και καθαρές παραλίες της περιοχής.
  • Ο περίπατος μέσα στο δάσος σε μονοπάτια ή μεγαλύτερους δρόμους και το ποδήλατο βουνού.
  • Η Ορειβασία στον Πάρνωνα.
  • Το ψάρεμα στους πολυάριθμους ήσυχους και απάνεμους κολπίσκους.
  • Η επίσκεψη ιστορικών τόπων και οικισμών.
  • Το προσκύνημα στα μοναστήρια και τις εκκλησίες της περιοχής.
  • Η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες, όπως αθλοπαιδιές, (μπάσκετ, βόλεϊ ποδόσφαιρο, 5χ5 ή ατομικά αθλήματα.
  • Τα παραδοσιακά πανηγύρια και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.
  • Οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε καλοκαίρι στο υπαίθριο θέατρο του Παραλίου Άστρους.